Hrono hleb

Hrono hleb skoro redovno pravimo na našim radionicama Kreativno kuvanje sa Dobrim prasetom. Inače, to je ukusan hleb koji se jako jednostavno priprema… nema šta da vam ne uspe :)

U hrono ishrani je dozvoljena upotreba mesa i drugih proizvoda životinjskog porekla… Bez obzira što mi ne koristimo takvu vrstu namirnica, možemo izvući principe hrono ishrane koje i mi možemo primenjivati u svojoj veganskoj ili vegetarijanskoj ishrani. Na taj način ćemo unaprediti svoje zdravlje i pokazati toleranciju za način razmišljanja drugačiji od našeg. A, možda i, jednog dana, svojim fizičkim i zdravstvenim stanjem, ukazati na dobar odabir vrste ishrane. I time spasiti živote životinja i naše planete Zemlje :)

hrono hleb

Evo i recepta za hrono hleb…

sastojci:
– heljdino integralno brašno 200 gr
– pšenično integralno brašno 200 gr
– ražano integralno brašno 100 gr
– prašak za pecivo 10 gr
– soda bikarbona 1/2 kafene kašike
– morska so 1/2 kafene kašike
– kim mleveni 1 kafena kašika
– lan seme 2 kafene kašike
– ruzmarin usitnjen 1-2 kafene kašike
– maslinovo ulje 4 supene kašike
– voda 1/2 litre

priprema:
Sjediniti sve sastojke i ostaviti preko noći.
Sipati masu u pleh za pečenje koji je prethodno namazan uljem i posut oštrim brašnom.
Po želji posuti raznim semenkama.
Peći u ugrejanoj rerni na 250°C 30 minuta.
Ostaviti par minuta da se prohladi, pa vaditi iz pleha.
Seći kad se ohladi.

Dok se vaš hrono hleb peče, uživajte u mirisu ruzmarina i kima. A kad se ispeče i ohladi i u ukusu ;)

Ako želite da se pohvalite fotografijom svog hrono hleba napravljenog po našem receptu, fotografiju nam možete poslati na dobro.prase@gmail.com. Na fejsbuk strani Ranč Dobro prase ćemo u posebnom albumu objavljivati vaše fotografije :)

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInDigg thisShare on Reddit