Lenja lenja pita

lenja lenja pita

lenja lenja pita

Lenja lenja pita… nije greška u pravopisu :) recept je toliko jednostavan, da ga čak i oni lenji mogu napraviti brzo i lako.

Recept za pripremu ovog kolača sam nedavno pročitala u jednoj od fejsbuk grupa u koje sam učlanjena. Čitajući način pripreme, pomislila sam da se osoba koja je postavila recept zabunila… da je greškom obrnula sastojke kore i fila. Komentarisala sam (postavila sam pitanje da li je možda trebalo obrnuto da napiše). Na moj komentar je ona odgovorila da se nije zabunila, da je sve tako kako je napisala. Osim mog komentara, bilo je komentara i drugih osoba koje su mislile kao i ja. Razvila se diskusija o tome da li je moguće po tom receptu napraviti lenju pitu. Sve to me je zaintrigiralo da pokušam da napravim kolač po datom receptu… makar bacila sav materijal ukoliko kolač ne bude valjao (oni koji me poznaju znaju da ja nikada ništa od hrane ne bacam).

Kad budete pročitali recept razumećete o čemu sam malopre pisala :)

LENJA LENJA PITA – recept

sastojci – za kore:
– pšenično brašno 300gr
– pšenični griz 300gr
– šećer 150gr
– prašak za pecivo 10gr

sastojci – za fil:
– jabuke izrendane 1kg
– ulje 2dl
– vanil šećer 1 kesica
– cimet 1 supena kašika (ili po želji)

priprema:
U činiji sjediniti sve suve sastojke za kore. Može se dodati još 1/4 kafene kašike kurkume, radi lepše boje.
U drugoj činiji izmešati sve sastojke za fil.
Tepsiju obložiti pek papirom. Posuti malo više od pola mase za kore. Poravnati. Zatim staviti masu za fil, koju takođe treba poravnati. Odgore posuti preostalom masom za kore i poravnati.
Staviti u rernu ugrejanu na 180°C i peći 40-50 minuta. Dobro ohladiti pre sečenja.

Znači, verujte mi na reč, recept je napisan bez greške… probajte, nećete se pokajati :)

Pišite vaše utiske na dobro.prase@gmail.com ili na našoj fejsbuk strani.