Zdrav čoko-lešnik namaz

Zdrav čoko-lešnik namaz sam pravila za gostovanje kod Nine (Nina Martinović Armbruster) 17. aprila na RTV1. Ponela sam i sveže ispečen integralni beskvasni hleb sa semenkama. Ceo studio je mirisao :)

Kako su gosti, voditeljke, montažeri, snimatelji i ostali (ne znam na kojim radnim mestima zaposleni) probali moj hleb sa domaćim namazom, mnogi su tražili recepte. I tako, evo recepata za sve vas :)

ČOKO-LEŠNIK NAMAZ

zdrav čoko-lešnik namaz

fotografija preuzeta sa mimiskingdom.com

Ovaj recept sam pronašla na www.mimiskingdom.com. Korigovala sam količinu meda u odnosu na originalni recept, a može se smanjiti i kakao. U nastavku teksta vam dajem recept sa korigovanim količinama, onakav kakav sam ja pravila.

sastojci:

– pečeni lešnik 200 gr
– kakao 50 gr
– med 4 supene kašike (ako ne koristite med u ishrani, možete ga zameniti svežim urmama)
– voda 150 ml
– prstohvat soli
– hladnoceđeno ulje (neutralnog ukusa) 2 supene kašike
– aroma vanile 1 kafena kašika

priprema:
Pečenim lešnicima skinuti braon opnu. Blendirati ih dok se ne pretvore u puter. Tada dodati ostale sastojke. Blendirati još par minuta.

Čuvati u frižideru do 10-ak dana… ako ukućani ne pojedu ranije ;)

INTEGRALNI BESKVASNI HLEB SA SEMENKAMA

*Na fotografiji su zemičkice i nekoliko parčadi integralnog beskvasnog hleba sa semenkama.

sastojci:

– integralno pšenično brašno 1/2 kg
– voda 1/2 lit
– malo soli
– soda bikarbona 1 kafena kašika
– sirće 1 supena kašika
– prašak za pecivo
– maslinovo ulje 2 supene kašike
– šaka semenki po želji
priprema:

Sve sastojke sjediniti, dobro izmešati varjačom. Sipati u nauljenu tepsijicu (kalup).

Peći u zagrejanoj rerni na 200°C 30 minuta.

Ovaj hleb se ne mrvi, lako se seku tanka parčad i može se čuvati u frižideru nekoliko dana… otkrijte sami koliko ;)

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInDigg thisShare on Reddit