Aktivnosti

aktivnosti, aktivan odmor, fruška gora, jahanje, pešačenje, planinarenje, mtb, terensko jahanje, outdoor, aktivnosti na otvorenom

Aktivnosti

Tokom boravka na Ranču Dobro prase možete da se razonodite u prirodi Fruške gore, da doživite nezaboravan aktivan odmor.

U mogućnosti smo da vam ponudimo jahanje i pešačenje.

Takođe, možete koristiti i sopstvene biciklove za obilazak Fruške gore. A u zimskom periodu, pored nabrojanih aktivnosti, moguće je i sankanje u okolini smeštaja.

Pešačenjem u prirodi  se može sačuvati zdravlje i produžiti život, a takođe i najlakše i najbrže izboriti sa stresom. Hodanjem se postiže duševna ravnoteža, ostvaruje kontakt sa sopstvenim umom i dobija podsticaj i snažna volja za životom.

Mi vam možemo ponuditi:

– ture sa vodičem

– savete i mape za planiranje i samostalno pešačenje

Pešačenje se odvija tokom cele godine.

Naš položaj vam omogućava svakodnevne kraće ili duže šetnje po Fruškoj gori, tokom kojih ćete videti mnoge prirodne, kulturne i istorijske znamenitosti. Na pešačenje možete krenuti sami (uz korištenje mape ili GPS uređaja) ili u pratnji našeg vodiča.

Jahanje, kao oblik rekreacije, koristi celokupnom zdravlju. Čovek postaje zadovoljniji sobom i svojim telom, jača se samopouzdanje. Jahanje jača telesnu muskulaturu, kičmu, zglobove, usklađuje koordinaciju pokreta i opštu telesnu pokretljivost. Uz to, emotivna povezanost sa životinjom, kao neodvojivi deo jahanja, predstavlja posebno zadovoljstvo.

Za jahanje ne postoji idealan uzrast za početak. Deca već u četvrtoj godini mogu da jašu, a ništa ne sprečava čoveka da se prvi put popne na konja i u pedesetoj ili šezdesetoj. Ne treba biti ni vrhunski majstor da bi se uživalo u lepoti jahanja.

Mi vam možemo ponuditi:

– jahanje u manježu

– terensko jahanje

– obuku/školu jahanja