Jahanje

jahanje, terensko jahanje, škola jahanja, fruška gora, ranč dobro prase, konjički kamp, časovi jahanja, novi sad

Jahanje

Jahanje, kao oblik rekreacije, koristi celokupnom zdravlju. Čovek postaje zadovoljniji sobom i svojim telom, jača se samopouzdanje. Jahanje jača telesnu muskulaturu, kičmu, zglobove, usklađuje koordinaciju pokreta i opštu telesnu pokretljivost. Uz to, emotivna povezanost sa životinjom, kao neodvojivi deo jahanja, predstavlja posebno zadovoljstvo.

Za ovu vrstu aktivnosti ne postoji idealan uzrast za početak. Deca već u četvrtoj godini mogu da jašu, a ništa ne sprečava čoveka da se prvi put popne na konja i u pedesetoj ili šezdesetoj. Ne treba biti ni vrhunski majstor da bi se uživalo u lepoti jahanja.

Mi vam možemo ponuditi:

– jahanje u manježu

– terensko jahanje

– obuku/školu jahanja

Sve aktivnosti u vezi jahanja se održavaju u prirodi, uz cvrkut ptica i miris šume. Jahanje se odvija neprekidno, tokom cele godine.

Terenskim jahanjem je moguće obići brojne prirodne i istorijske znamenitosti Fruške gore, uz pratnju vodiča.

U ponudi terenskog jahanja po Fruškoj gori imamo ture za početnike i ture za iskusne jahače.

Za jahače početnike u ponudi imamo stazu prilagođenu njihovom nivou znanja. Staza je relativno laka, ali i dovoljno zahtevna da tera jahača da u savladavanju staze aktivno učestvuje i na taj način nauči pravilno sedenje, održavanje balansa i osnove upravljanja konja. Staza je dužine 6 km, a vreme potrebno za projahivanje staze je 1 sat + vreme potrebno za upoznavanje polaznika sa osnovama jahanja (pre pojahivanja konja).

Za jahače koji su manje ili više iskusni možemo, u dogovoru sa njima i uz upoznavanje sa stepenom njihovog iskustva, odabrati stazu koja najviše odgovara njihovim željama. Staze se najvećim delom nalaze u šumi. To mogu biti široki šumski putevi ili uske šumske staze sa uzlaznim i silaznim nagibima, kao i blagi grebenski putevi pogodni za brža jahanja u kasu ili galopu.

Potrebno je unapred zakazati termin jahanja, bar jedan dan unapred, isključivo na mob. +381 64 1690760 (Dragan). Za poruke i pozive iz inostranstva možete koristiti Viber ili WhatsApp.