O nama


sanja lauš, dragan lauš, ranč dobro prase, smeštaj fruška gora, seoski turizam, jahanje, pešačenje

O nama

Mi smo Dragan i Sanja Lauš, osnivači seoskog turističkog domaćinstva „Ranč Dobro prase“. Živimo u Starim Ledincima. To je malo, mirno mesto, udaljeno 10km od Novog Sada, na samom obodu NP Fruška gora.

Naš stil života je u skladu sa prirodom. Ishrana nam je pretežno hranom proizvedenom u organskoj bašti. Recikliramo otpad i kompostiramo organski otpad. Ekonomično koristimo struju i vodu. Boravimo što više u prirodi, na otvorenom.

Udomili smo nekoliko mačaka, a imamo i sedam konja.

Volontiramo u lokalnoj NVO „Aktivna Fruška“ koja se bavi ekologijom i promocijom rekreativnih aktivnosti na Fruškoj gori. U okviru ove organizacije deluje konjički klub i pešački klub.

Oni koji se opredele da borave kod nas, mogu očekivati čist vazduh, spavanje u tišini, buđenje uz cvrkut ptica, posmatranje zvezdanog neba noću, domaće pripremljenu zdravu hranu (po želji vegetarijansku, vegansku ili sirovu), maženje naših kućnih ljubimaca, planinarenje ili jahanje u prirodi, sakupljanje samoniklog jestivog i lekovitog bilja… ali i blizinu velikog grada sa brojnim kulturnim i istorijskim znamenitostima.

Želimo da „Ranč Dobro prase“ postane sklonište od urbanog života, oaza mira i zdravlja nadomak grada, gde će se gosti osećati kao da su došli kod rodbine ili prijatelja.

Dragan i Sanja Lauš

Prijatelji ranča

ivy web studio

Aktivna Fruška