O nama

  • O nama

O nama

Mi smo Dragan i Sanja Lauš, osnivači seoskog turističkog domaćinstva „Ranč Dobro prase“. Živimo u Starim Ledincima, mirnom malom mestu udaljenom 10km od Novog Sada, na samom obodu NP Fruška gora.

Naš stil života je okrenut prirodi: ishrana pretežno hranom proizvedenom u sopstvenoj organskoj bašti, reciklaža i kompostiranje organskog otpada, ekonomično korištenje struje i vode, boravak u prirodi… Udomili smo četiri mačke i psa, a imamo i pet konja.

Volontiramo u lokalnoj NVO „Aktivna Fruška“ koja se bavi ekologijom i promocijom rekreativnih aktivnosti na Fruškoj gori, u okviru koje postoji konjički klub i pešački klub.

Oni koji se opredele da borave kod nas, mogu očekivati čist vazduh, spavanje u tišini, buđenje uz cvrkut ptica, posmatranje zvezdanog neba noću, domaće pripremljenu zdravu hranu (po želji vegetarijansku, vegansku ili sirovu), maženje naših kućnih ljubimaca, planinarenje ili jahanje u prirodi, sakupljanje samoniklog jestivog i lekovitog bilja… ali i blizinu velikog grada sa brojnim kulturnim i istorijskim znamenitostima.

Želimo da „Ranč Dobro prase“ postane sklonište od urbanog života, oaza mira i zdravlja nadomak grada, gde će se gosti osećati kao domaćini.

Dragan i Sanja Lauš

PRIJATELJI

ivy web studio

Aktivna Fruška

green adventure fruška gora

fruškaćeko spiralEMChi

skola nekuvanja siva pozadina

figgypiggy