šumska pijaca

sumska pijaca

Ako vas zanima upoznavanje samoniklog jestivog i lekovitig bilja sa Fruške gore… ako volite da se šetate po livadama i šumama… ako volite da se družite i upoznajete nove prijatelje… ako volite da se zdravo hranite i naučite kako da u ishranu svoje porodice unesete bar delić prirode… onda je ŠUMSKA PIJACA događaj baš za vas :)

Sastaćemo se na Ranču Dobro prase, u Starim Ledincima (10km od Novog Sada, 70km od Beograda), gde ćemo se međusobno upoznati uz čaj ili kafu i podeliti vam naše zdrave ručak-paketiće*.

Nakon toga krećemo u šetnju, kraću po pređenim kilometrima, a dužu po vremenu provedenom u prirodi.

Tokom šetnje ćemo sakupljati samonikle jestive i lekovite biljke na koje naiđemo. Bićete u prilici da vidite pojedine biljke u njihovom prirodnom staništu i da osetite njihov ukus odmah po ubiranju.

Tokom šetnje ćemo praviti više kratkih pauza i jednu dužu, za ručak.

A kad se vratimo na Ranč Dobro prase zajedno ćemo pripremiti i pojesti salatu kao obrok. Koristićemo deo bilja koje smo sakupili tokom šetnje, a i deo koji ćemo brati u bašti.

U cenu izleta je uključeno:

– celodnevni izlet u trajanju oko 8 sati

– čaj ili kafa (neograničeno)

– ručak-paket* koji sadrži 1 veliki sendvič sa namazom i sezonskim povrćem (pogodno za vegetarijance i vegane), sezonsko voće i 100gr mešavine orašastih plodova i suvog grožđa

– šetnja po Fruškoj gori uz vodiča

– radionica upoznavanja sa samoniklim jestivim i lekovitim biljem

– radionica pripreme zdrave obrok-salate

– salata kao obrok (sa dodatkom domaćeg hleba, proje, tortilje ili slično)

– KARTICA POVLAŠĆENOG KORISNIKA za tekuću godinu (donosi vam 10% popusta na smeštaj, ishranu i aktivnosti u Ranču Dobro prase) – raspitajte se kod nas za uslove dobijanja ove kartice

Na ŠUMSKU PIJACU vas vodi Sanja Lauš (dugogodišnji poznavalac staza na Fruškoj gori i sakupljač samoniklog jestivog i lekovitog bilja koje i sama koristi u ishrani).

Na jednom događaju može prisustvovati najviše 15 osoba, a postoji mogućnost organizovanja i individualnih izleta. Obavezna je prijava i rezervacija.

**Prijave i informacije možete dobiti na dobro.prase@gmail.com ili 064/1127983.

* Molimo vas da pri prijavljivanju naglasite da li ste alergični, intolerantni ili izrazito ne volite neku vrstu povrća ili voća, da bismo znali pri izradi ručak-paketa.

NAPOMENA: Šumska pijaca se održava samo u prolećnom periodu godine.

– Odeću i obuću prilagoditi boravku u prirodi (dugačke pantalone bez obzira na vremenske prilike, zatvorene patike ili cipele, šešir…)

– Poneti dovoljno vode za piće (obična voda 1-2 litre po osobi… ne sokovi i alkoholna pića).

– Poneti prostirku, ćebe, peškir ili slično, za sedenje na travi.

– Poneti korpu ili platnenu torbu za branje bilja.