U samo 2 koraka udahni život odbačenim metalnim posudama

U samo 2 koraka udahni život odbačenim metalnim posudama… priča o ponovnoj ubotrebi odbačenih predmeta.

Ja sam oduvek volela da prepravljam stvari, da od nečeg nepotrebnog napravim nešto korisno. Sada znam da se to zove apciklaža (engl. upcycling) i da ima mnogo ljudi u svetu koji to isto rade. Osim što je zabavno i kreativno, na ovaj način možete i uštedeti dosta novca… a i pomoći planeti Zemlji :)

Pre neki dan sam, spremajući ostavu, naišla na gomilu metalnih posuda od zamene mleka za bebe.

1- kutija sa etiketom

Prvobitno sam ih sakupljala da bih u njima držala čajeve (kojih imam x vrsta). U međuvremenu sam se predomislila. Sada je trebalo smisliti novu namenu ili ih odneti na reciklažu.

Imala sam nekoliko ideja. Odlučila sam se za najjednostavniju… odbačene metalne posude od zamene mleka za bebe su postale kuhinjske posude za brašno, šećer, so i slično.

3 - kutija odgore

Kako?

Savršeno jednostavno… u samo 2 koraka udahni život odbačenim metalnim posudama :).

Bilo je potrebno potopiti metalne posude u toplu vodu kako bi se mogla skinuti papirna etiketa. Nakon toga sam dobila sjajne metalne posude… skoro pa odmah upotrebljive za novu namenu.

2- kutija bez etikete

Ako se svojim sjajnim metalnim izgledom ne uklapaju u ambijent vaše kuhinje možete ih prefarbati bojom za metal, oblepiti samolepljivom folijom ili čak dekupaž tehnikom. Ja sam na moje posude nalepila samo nalepnice koje označavaju sadržaj posude.

I, evo ih, spremne za upotrebu :)

4 - kutija gotova

Da li vam se sviđaju? Ili imate bolju ili jednostavniju ideju? Pišite nam o tome na mail dobro.prase@gmail.com.